Tegnap sokáig úgy tűnt: nem indul fényesen a második félév a tengerentúlon. A rendkívül gyenge építőipari kiadásokról és a negyedik hónapja zsugorodó feldolgozóiparról szóló hírek alaposan kiábrándították a gyorsjelentési időszak előtt amúgy is ideges befektetőket. Zárásra változott a hangulat, a piac inkább az ISM feldolgozóipari jelentésének kedvezőbb megállapításaira, köztük a megrendelésállomány növekedésére, illetve a készletek csökkenésére figyelt. A Boeing-papír a Deutsche Bank leminősítésének nyomán sokat veszített értékéből, ám az új, mintegy 110 gépre szóló megrendelésről szóló bejelentés nyomán az árfolyam emelkedésbe váltott. A végül mérsékelt többlettel záró Verizon-papírok a délelőtti kereskedés során még estek, pedig a cég arról számolt be, hogy akár hárommilliárd dollárra is rúghat a leírnivalója, miután könyvelési módszert változtatott. A General Electric papírja kismértékben veszített értékéből, miután a JP Morgan a nyugdíjfizetések miatt csökkentette a céggel szembeni nyereségelvárását a jövő évre vonatkozóan. A Dow Jones ipari átlag 0,6 százalékos erősödéssel 9 040,95 ponton zárt, az S&P-500 0,8 százalékkal 982,32 pontra kapaszkodott fel, míg a Nasdaq Composite 1 640,13 pontos záróértéke 1,1 százalékkal haladta meg a hétfőit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!