Lassan vettek lendületet az indexek, mivel a legfrissebb amerikai makroadatok vegyesen alakultak: az importárindex és a friss munkanélküliek száma a vártnál nagyobb mértékben nőtt, viszont látványosan élénkült a lakásépítések piaca. Majd jött a Hewlett-Packard, amely a parkettre csalogatta a befektetőket. A cég ugyanis a vártnál jobb eredményről számolt be, ennek köszönhetően a Hewlett Parkard-papírok árfolyama több 7 százalékkal erősödött, ráadásul a technológiai szektor is emelkedőre került. Bombaformában volt a J.C. Penney is. A kitűnő eredmény mellett a bejelentett részvény-visszavásárlási program is megtette hatását, a kiskereskedelmi vállalat jegyzése jókorát hízott. A vevői nyomásnak köszönhetően a Dow Jones végül 0,6 százalékkal többéves csúcsra gyarapodott. A 11 120,68 pontos végeredményhez hasonló magas zárószintre utoljára 2001 májusában volt példa. A Nasdaq és az S&P 500 is látványos emelkedést adott elő, előbbi 0,8 százalékkal 2294,63, utóbbi pedig 0,7 százalékkal 1289,38 pontra erősödött.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!