New York léket kapott - a Cisco volt a jéghegy

Eséssel kezdték a csütörtöki kereskedési napot a vezető New York-i részvényidexek.
NAPI, 2010. november 11. csütörtök, 15:58
Fotó:

Nyitás után bő negyed órával a DJIA 1 százalékos veszteséggel 11 245, az S&P-500 hasonló mínusszal 1206, míg a Nasdaq Composite 1,9 százalékos zuhanással 2530 pontnál járt.

Utóbbiban a techszektor nagyágyúinak zuhanása játszott közre. A Cisco Systems részvényei a nyitás után röviddel már több mint 16 százalákos mínusznál jártak, miután a társaság a vártnál gyengébb negyedéves eredményről számolt be, ráadásul a piac által remélt 13 százalék helyett mindössze 3-5 százalékos forgalomnövekedési prognózist tett közzé.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK