New Yorkban megint repkednek a mínuszok

A keddi, az irányadó indexek 1,6-1,8 százalékos csökkenésével záruló Wall Street-i tőzsdenap után szerdán sem tért vissza a lendület a parkettre.
NAPI, 2010. november 17. szerda, 15:56
Fotó:

A nyitás után negyed órával már 0,2 százalékos veszteséget regisztrált a Dow Jones blue chip indexe, az S&P 500 pedig 0,1 százalékos mínuszban járt. A Nasdaq még tartja magát, bár a nyitásban tanúsított lendületnek alig van nyoma - az index 0,2 százalékos pluszt mutat.

A tőzsdenyitás előtt nyilvánosságra hozott makroadatoktól sem kapott megerősítést a piac - az októberi CPI-adat a mérsékelt várakozásoknál is gyengébb lett, a lakásépítési kedv pedig másfél éves mélypontra zuhant az előző hónapban az USA-ban.

A legnagyobb mozgolódás a kiskereskedelmi szektor részvényei körül tapasztalható azt követően, hogy a Target diszkontlánc és a BJ is kedvező harmadik negyedéves profitjelentést közölt, előbbi egyúttal azt is jelezte, kedvező eredményre számít a karácsonyi szezon során. A kisker-szektor részvényei átlag 0,8 százalékkal drágultak a kereskedés kezdete óta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK