Felfelé kapaszkodtak az ázsiai tőzsdék

Pluszban zártak a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn, és a még nyitva tartó térségbeli börzék mutatói is erősödést jeleztek.
Dzindzisz Sztefan, 2018. augusztus 27. hétfő, 08:25
Fotó: Reuters

A térség irányadó, tokiói értéktőzsdéjének Nikkei 225 indexe 0,92 százalékos emelkedéssel, 22 801 ponton zárt. A részvények szélesebb körét felölelő Topix index 1,17 százalékkal erősödött.

A már bezárt tőzsdék közül az ausztrál 0,34 százalék, a tajvani pedig 0,86 százalék pluszban fejezte be a napot - írja az MTI. (Kicsit izmozik a forint.)

Reggel 8 órakor még néhány térségbeli ország börzéjén folyt a kereskedés, így például Hongkong 2,05 százalék, Sanghaj 1,66 százalék, Szöul pedig 0,33 százalék pluszt mutatott a pénteki záróértékéhez képest.

Reggel 8 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 5 cent, 0,07 százalék emelkedéssel, 76,18 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK