A Molnak 2010 végéig rendelkezésére áll a finanszírozásához szükséges minden pénzügyi eszköz - mondta Mosonyi György vezérigazgató a külföldi tudósítóknak tartott sajtóértekezlet alkalmából a Reuters tudósítójának. A társaságnak 2010 végéig nincs szüksége új finanszírozásra. Rendelkezésre áll ugyanis egy 2,1 milliárd eurós hitel, amit korábban vettek fel igen jó feltételekkel. Ebből csak 800 milliót fognak felhasználni az INA-részvények megvásárlására" - fejtette ki Mosonyi az MTI-eco tudósítása szerint. "Finanszírozási szempontból nem lát semmi problémát az elkövetkező időszakban a vezérigazgató, sem a beruházások, sem az akvizíciók terén". A Mol a múlt héten zárult ajánlattétel során az INA horvát olajtársaság részvényeinek 22,15 százalékát szerezte meg, ezzel a már meglévő 25 százalék plusz egy részvénnyel együtt a Mol 47,15 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik a cégben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!