Nincs felmentő ítélet a pótmagánvádas eljárás során, a másodfokú bíróság ugyanis azt mondta ki, hogy a pótmagánvádló által beadott vádindítványról nem lehet állást foglalni, mivel az nem az arra jogosulttól származik. A bíróság oldalán megjelent dokumentumban a neveket kitakarták, de a cikk szerint egyértelműen beazonosítható, hogy Hernádi ügyéről van szó - írja a Portfolio.hu az Átlátszóra hivatkozva.

Ez viszont azt is jelenti, hogy a bírósági határozat nem akadályozza a Horvátországban Hernádi ellen folyó eljárást.

A horvát hatóságok a Mol elnök-vezérigazgatóját azzal vádolják, hogy 2009-ben több millió euró kenőpénz kifizetéséről intézkedett Ivo Sanader korábbi horvát miniszterelnök részére, hogy a Mol irányítói jogokat szerezzen az INA-ban. A Mol és Hernádi Zsolt is több alkalommal tagadta a vádakat.

Idehaza a hatóságok lefolytatták a nyomozást, és megállapították, hogy Hernádi Zsolt, és más magyar állampolgár sem követett el bűncselekményt. A nyomozást 2012 januárjában szüntették meg.

Hernádi ellen ezt követően, 2013 decemberében tett feljelentést a Mol korábbi alkalmazottja és kisrészvényese, melyben azzal vádolta, hogy a Mol tisztességtelen és törvénytelen módon szerezte meg az INA irányítási jogait, ami a részvények jelentős árfolyam esését okozta. A vádló egész pontosan nemzetközi kapcsolatokban történt vesztegetés, jelentős kárt okozó csalás, valamint különösen jelentős vagyoni hátrányt okozása miatt indított büntető eljárást Hernádi ellen.

2014 májusában a Fővárosi Törvényszék megszüntette az eljárást Hernádi Zsolt ellen a nemzetközi kapcsolatban elkövetett hivatali vesztegetés bűntette miatt indított büntetőperben, a jelentős kárt okozó csalás és a különösen jelentős vagyoni hátrány okozása miatti vád alól pedig felmentette.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!