Nincs jó passzban az OTP és a Richter

Vett egy nagy levegőt a BUX és a reggeli emelkedés után gyorsan esni kezdett. A vezető részvények vegyes képet mutatnak. Az OTP és a Richter esik.
Napi.hu, 2015. február 19. csütörtök, 10:00
Fotó: Reuters

A kereskedés indulásakor jól rajtolt a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX, délelőtt 10 óra előtt pár percre a reggeli nyereségeket már el is vesztette és 0,3 százalékos esésben volt - ez 18 020 pontos szintet jelent.

A blue chipek felemás képet festettek. A Mol és a Magyar Telekom emelkedett, míg az OTP és a Richter esett. A Mol 0,2 százalékos drágulás után 11 775, míg a Magyar Telekom 0,5 százalékos erősödés után 374 forinton járt. Ezzel szemeben az OTP 0,8 százalékkal, a Richter 1 százalékkal esett, előbbi 4272, utóbbi 3905 forintos részvényárfolyamon forgott.

Reggeli hír, hogy a Richter Gedeon Nyrt. és az Evestra Inc. együttműködési megállapodást kötött, amelynek értelmében a Richter 5 millió dollár összegű átváltható kölcsönt nyújt a nőgyógyászati készítmények fejlesztésével foglalkozó, texasi székhelyű Evestrának.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK