Nincs öröm Európában

A tegnapi naphoz hasonlóan folytatódik a kereskedés. A tengerentúli és az ázsiai piacok teljesítménye a nyugati tőzsdékre is átragadt. A helyzetet az sem segíti, hogy a Moody's 15 bankot minősített le csütörtök este, valamint a 10:00-kor publikálásra került német konjunktúra index várakozások alatti eredményről számolt be.
portfolio.hu, 2012. június 22. péntek, 11:53
Fotó: Napi.hu

A várt 106,2 pontra süllyedés helyett 105,3 pontog esett júniusban a legfontosabb német konjunktúra-index, az Ifo üzleti hangulatindex. Májusban 106,9 ponton állt a mutató. Az index teljesítménye további megerősítése a német gazdaság lendületvesztésének.

A kereskedés első óráiban a nyugat-európai tőzsdék továbbra is eladói nyomás alatt állnak. Az egyes indexek 1 százalék körüli mínuszban tartózkodnak. A CAC40 0,9 százalékkal, a DAX 1 szálékkal FTSE100 szintén 1 százalékkal került a lejjebb.

Az egyes szektorok teljesítménye, szintén borús hangulatú. Az egészségügy, a távközlés és a bankszektor tartózkodik pozitív állományban.

Érdemes megemlíteni a Banco Santandert, melynek papírjai, a Moody's banki leminősítéseinek ellenére 1,5 százalékos pluszban állnak jelenleg

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK