A nettó nyereség 2,02 milliárd euróra nőtt az egy évvel korábbi 1,76 milliárd euróról. Piaci elemzők kisebb, 1,83 milliárd eurós negyedéves profittal számoltak. A negyedéves eredményt 300 millió euróval javította egy egyszeri tétel.

A cég működési eredménye 2,6 százalékkal 2,84 milliárd euróra emelkedett, elmaradt az elemzői várakozások átlagában szerepelt 2,92 milliárd eurótól.

Jó eredményeket ért el a cég biztosítói ágazata, kevés környezeti kár ellen kötött biztosítás után kellett fizetni a kedvező időjárás miatt.

Az Allianz portfóliójában a gyenge pont az eszközkezelő üzletága, ahol 505 millió euró volt a működési eredmény a június végével záródott három hónapban az egy évvel korábbi 676 millió euró után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!