Nőtt a BASF nyeresége

Nőtt a német BASF vegyipari cég nettó nyeresége 2014 negyedik negyedévében. A BASF profitja a tavalyi negyedik negyedévben 1,42 milliárd euró volt, 2013 negyedik negyedévében még csak 1,13 milliárd euró.
MTI-Eco, 2015. február 27. péntek, 09:17
Fotó: Napi.hu

A cég negyedéves eredménye jobb lett a vártnál, a The Wall Street Journal napilap által megkérdezett elemzők csak 922 millió eurós negyedéves nyereségre számítottak.

A BASF árbevétele kissé csökkent, 0,6 százalékos visszaesés után 18,05 milliárd euró lett. A nemzetközi olajárak csökkenése kedvezőtlenül befolyásolta a BASF tulajdonába tartozó Wintershall AG olajipari és gázipari cég eredményét.

A vegyipari cég tájékoztatása szerint 2015 egészében kissé nőhet az éves árbevétel, az egyszeri hatásoktól megtisztított kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény pedig elérheti a 2014-es éves szintet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK