Nőtt a hozam - óvatosak a befektetők a hosszú kötvényekkel

Az ÁKK tripla aukcióján csak a legrövidebb instrumentumokból értékesítették az eredetileg felkínált mennyiséget.
NAPI, 2009. augusztus 27. csütörtök, 14:12

Az Államadósság Kezelő Központ három aukciót tartott csütörtökön: az háromévesekből 25, az ötévesekből 18, a tízévesekből 12 milliárd forint volt a meghirdetett mennyiség.

A legrövidebb papírokra mutatkozott a legerősebb kereslet, a 41,1 milliárd forint összértékű ajánlattömegből 25 milliárdnyit fogadott el az ÁKK. Az elfogadott hozamok 8,06 százalékos átlaga a szerdai másodpiaci referenciaértéket 11 bázisponttal múlta felül.

Szerényebb volt az érdeklődés a másik két instrumentum iránt: az ötéves papírokra 19,4, a tízévesekre 13,2 milliárd forintnyi ajánlat érkezett. Ebből a központ rendre csupán 12 és 10 milliárd forintnyit fogadott el. Az ötévesek 8,12 és a tízévesek 8,18 százalékos átlaghozama egyaránt 14 bázisponttal volt magasabb a tegnapi benchmarknál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK