Nőtt a kőolaj ára az OPEC-megállapodás hatására

Bő négy százalékkal nőtt a kőolaj ára hétfőn reggel az OPEC és a szervezeten kívüli olajexportáló országok között szombaton aláírt termeléscsökkentési megállapodás hatására.
MTI-Eco, 2016. december 12. hétfő, 08:59
Fotó: Reuters

Reggel hét órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 2,36 dollár (4,34 százalék) emelkedéssel 56,69 dolláron állt. A nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 2,53 dollárral (4,91 százalékkal) 54,03 dollárra nőtt.

A szombati bécsi ülésen arról született megállapodás, hogy januártól az OPEC tagjai napi mintegy 1,2 millió hordóval, a szervezeten kívüliek összesen napi 558 ezer hordóval fogják vissza a termelésüket hat hónapra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK