A jelentés szerint az árbevétel eléréséhez a futómű üzletág 5,5 százalékos forgalom csökkenéssel, az alkatrész 19,2, a jármű üzletág pedig 58 százalékos bővüléssel járult hozzá. Az árbevétel 64,4 százaléka exportból származik.

Az EBITDA (kamat-és adófizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 2,276 milliárd forint volt az első fél évben, 10,5 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

A csoport üzemi eredménye 17,7 százalékkal, 1,23 milliárd forintra nőtt a múlt év azonos időszakához képest.

A vállalat mindhárom üzletága EBITDA és üzemi szinten is nyereséggel járult hozzá a gazdálkodási eredményekhez.

A csoport pénzügyi eredménye a tárgyidőszakban 93 millió forint veszteséget mutatott, szemben az egy évvel korábbi 154 millió forint veszteséggel.

A tájékoztatás idézi Pintér Istvánt, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatóját, aki szerint a kulcsszegmensek változékonysága és a termelési költségek emelkedése kihívás elé állította társaságot. Hozzátette, hogy az év második felében záruló stratégiai beruházási programjuk egyaránt szolgálja a partnerkapcsolatok további fejlesztését és új üzletek kiépítését.

A Rába Nyrt. részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik. A papír a szerdai kereskedést 0,87 százalékos gyengüléssel, 1145 forinton zárt. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 1340, a legalacsonyabb 1105 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!