Az ÁKK 40 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre diszkont kincstárjegyet. Az elsődleges forgalmazók 64,90 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amiből az ÁKK, megemelt értékesítéssel, 50 milliárd forintot fogadott el - írta az MTI.

Az aukciós átlaghozam 0,06 százalék volt, 1 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál és 3 bázisponttal magasabb a szerdai 0,03 százalékos másodpiaci referenciahozamnál.

A 12 hónapos dkj aukciós hozama az év elején mínusz 0,01 százalék, 2017 elején 0,26 százalék volt, 2016 elején pedig 0,93 százalék.

A 12 hónapos diszkont kincstárjeggyel együtt piacra vitt 3 éves változó kamatozású kötvényből az eredetileg meghirdetett 8 milliárd forint helyett 11,5 milliárd forintért értékesített kötvényeket az ÁKK, miután az elsődleges forgalmazóktól 30,87 milliárd forint értékű ajánlat érkezett.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!