Az építőipari vállalatcsoport 20 milliárd forint értékben kínált fel kötvényeket a keddi zártkörű kötvényaukcióra, amely túljegyzéssel zárult. Az intézményi befektetők mintegy 30 milliárd forint értékben adtak be ajánlatot, végül 22 milliárd forint értékű ajánlatot fogadott el a kibocsátó. A fix kamatozású, 10 éves futamidejű amortizálódó kötvényeket 2,61 százalékos éves átlagos hozammal vásárolták meg.

A 22 milliárd forintos friss tőkét a KÉSZ csoport új beruházásokra és kapacitásbővítésére fordítja.

Az egyenként 50 millió forint névértékű, fix kamatozású, 10 éves futamidejű, az ötödik évtől amortizálódó kötvény kuponja 2,8 százalékos.

A kötvénykibocsátás megszervezésében befektetési szolgálatóként az OTP Bank vett részt.

A cégcsoport konszolidált árbevétele 2020-ban jelentősen, mintegy 120 milliárd forintra nőtt a közlemény szerint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!