Növelte veszteségét a Fevita

A Székesfehérvári Hűtőipari Rt. az idei első félévben 1,749 milliárd forint nettó értékesítési árbevételt ért el, ez 12 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál, míg a cég adózás előtti eredménye -157,1 millió forint lett, a tavalyi -30,2 millió után.
NAPI Online, 2005. augusztus 10. szerda, 08:12
Fotó:

Az uniós csatlakozás után a gazdasági helyzet nem a társaság várakozásainak megfelelően alakult, a piacokat csökkenő árszint és jelentős túlkínálat jellemezi. Viszonteladói tevékenységük csökkent, folyamatosak az értékesítési nehézségeik. Áraikat tovább kellett csökkenteniük, hogy a készleteiket eladhassák. A költségcsökkenés pedig nem tudta ellensúlyozni az árbevétel csökkenését, így a veszteségek tovább növekedtek.

Tervek: a növekvő veszteség arra késztette a menedzsmentet, hogy további intézkedéseket hozzon az eredményesség javítása érdekében, terveik között szerepel a termelés racionalizálása, a veszteséget okozó produktumok megszüntetése, nyereséget hozó tevékenységek bevezetése. Az értékesítés volumenét drasztikusan növelnék, akár további árcsökkentés útján, további létszámleépítés várható. Amennyiben a körülmények a várakozásonknak megfelelően alakulnak, a társaság 2007-re ismét nyereségesen tud működni - olvasható a gyorsjelentésben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK