A társaság működését, tőzsdei jelenlétét az alaptőke-emelési folyamat újraindítása nem befolyásolja - írták.

A közlemény szerint a cégbíróság eljárási hiba miatt elutasította a társaság szeptember 16-i közgyűlésen elfogadott alapszabály-módosítás bejegyzését és az igazgatóság tőkeemelésre vonatkozó felhatalmazását, így várhatóan az alaptőke-emelésre vonatkozó változásbejegyzési kérelmet sem jegyzi be.

Felidézték, a Duna House tulajdonosai a tőzsdei kibocsátás előtt vállalták, hogy sikeres tranzakció esetén a részvények értékesítéséből befolyó első 1,5 milliárd forintból tőkeemelést hajtanak végre a Duna House Holding Nyrt.-ben. A zártkörű és nyilvános értékesítés sikeresen és eredményesen lezárult október 27-én, a részvényjegyzési igényekből 2,6 milliárd forintot elfogadtak, az igazgatóság döntött az alaptőke emeléséről, amelynek összegét átutalták a társaságnak.

A Duna House Holding Nyrt. törzsrészvényeinek első tőzsdei kereskedési napja november 11-e volt. A társaság részvényeivel a prémium kategóriában kereskednek, a bevezetési ár 3960 forint volt, csütörtökön 3861 forinton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!