Az eredményen sokat segített, hogy a 292 milliós üzemi eredmény mellett a pénzügyi soron ezúttal "csak" 239 milliós veszteséget szenvedett el a társaság, részben a Synergon-részesedésen elért 321 milliós árfolyamnyereség következtében (2008-ban a pakett még 1,5 milliárdos veszteséget okozott).

A jelentés leszögezi, hogy a korábban forrásbevonási céllal értékesítésre szánt Pannergy sajátrészvények a (a határidős állománnyal egyetemben) egyelőre nem találtak a társaság által kitűzött feltételeknek eleget tevő befektetőre.

Ettől függetlenül az új Albrecht Ottóhoz köthető új befektető, az ONP feltűnésével megkezdődött a geotermikus stratégiáért felelős leány, a Pannergy Polifin feltőkésítése Ezen felül idővel esedékes az Európai Beruházási Bankhoz beadott 110 millió eurós hitelkérelem elbírálása is, ami szintén nagy mértékben hozzájárulna a projektek finanszírozásához.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!