Nyereséggel zárta a negyedévet az UniCredit

Nyereséggel zárta a 2014-es negyedik negyedévet az olasz UniCredit Bank, szemben a 2013-as negyedik negyedév nagy veszteségével.
MTI-Eco, 2015. február 11. szerda, 15:25
Fotó: Reuters

Az elemzők által várt 163 millió euró helyett 2014 október-decemberében 170 millió euró profitot ért el a bank. 2013-as utolsó negyedévében 15 milliárd eurós vesztesége volt a pénzintézetnek, de a két negyedév összehasonlításakor figyelembe kell venni, hogy az UniCredit 2013 végén tette rendbe hitelportfólióját, ezért az egyszeri kiadási tételek torzítottak a pénzügyi eredményén.

2014 negyedik negyedévében a bevétel 5,59 milliárd euróra csökkent az egy évvel korábbi 5,78 milliárd euróról. Az elemzők 5,66 milliárd eurós 2014-es adatra számítottak.

Federico Ghizzoni vezérigazgató szerint a rendkívül nehéz gazdasági körülmények között is sikerült elérniük 2014-ben a 2 milliárd eurós nettó profitot. A vezérigazgató szerint jelentősen növelték lakossági hitelezésüket, támogatták vállalati ügyfeleiket és segítették a terjeszkedésüket a nemzetközi piacokon.

Az UniCredit magyarországi képviselője az UniCredit Bank Hungary Zrt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK