A friss kormányzati adatok szerint a munkanélküliség mintegy másfél év után váratlanul ismét csökkenni kezdett, ez pedig igazolást adott a bizakodni akaró piacnak. A nyersanyagok és a dollár is emelkedett. A fogyasztói hangulatnak és vásárlóerőnek az átlagnál nagyobb mértékben kitett cégek papírjai drágulással reagáltak a munkanélküliségi adatra, így az AmEx, a Walt Disney és az Alcoa is kilőtt. Ugyancsak szárnyal az AIG árfolyama is, amely hat veszteséges negyedév és mintegy 180 milliárd dollárnyi adófizetői támogatás beinjektálása után végre ismét nyereségről számolt be, méghozza az elemzők várakozásainál nagyobbról. Hasonló okokból és mértékben emelkedik a Chiquita is. Az energia- és nyersanyagipari cégek is emelkednek, és a pénzügyi szektor is drágul. A nyitás után egy szűk órával a Dow 0,7, a Nasdaq és az S&P 500 indexe 0,8 százalékkal emelkedik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!