Nyomasztó kamataggodalmak

A legújabb spekulációk szerint nemcsak az ECB-től nem várhatnak a befektetők kamatcsökkentést.
NAPI Online, 2008. április 29. kedd, 18:58
Fotó:

A Fed nyíltpiaci tanácsa is erőteljesen gondolkodóba eshet most zajló kamatdöntő ülésén, hogy a piac motorjának felpörgetését megcélzó, a piac által elvárt 25 bázispontos vágást követően stratégiát vált.

A kereskedés hangulatát már tegnap is meghatározó kérdés rányomta bélyegét a tőzsdenapra és lejtőre küldte az irányadó indexeket. Lapzártánkkor a DJIA 0,4, az S&P 500 0,6, a Nasdaq pedig 0,5 százalékos veszteséget mutatott, amihez hozzájárulhatott az is, hogy a fogyasztói bizalmi index-adatok áprilisban további csökkenést mutattak, elérve az öt évvel korábbi mélypontot.

A veszteségek mérséklésére voltak csak elegendők az Office Depot és a MasterCard jelentései, amelyek pozitív első negyedéves eredményekről számoltak be, fellendítve a részvények árfolyamát. Mindkét társaság részvényeinek árfolyama 10 százalékot emelkedett árral szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK