A fontosabb tőzsdemutatók közül a Nikkei 225 0,13 százalékos mínusszal zárt, a Hang Seng 1, a Shanghai Composite 2,34, míg a koreai Kospi 1 százalékos esést mutatott, az ausztrál ASX viszont 0,3 százalékkal emelkedett. A Nikkei a kereskedés során október vége óta nem látott szintekre is kilőtt, ám a nap végére visszaadta előnyét. Japánban a profitkivétet elsősorban a bankok szenvedték el, a Mitsubishi UFJ 1,3 százalékot vesztett. Honkongban is abankokat büntették leginkább, a China Construction Bank és a Bank of China kéthavi mélypontot ütöttek, előbbi 1,52, míg utóbbi 1,22 százalékot vesztett. A nyilvános tőkeemelést bejelentő, női lábbeliket értékesítő Belle International érdemelte ki a legnagyobb forgalmat mutató részvény címét. A papír 9,34 százalékkal esett a részvénykibocsátás hírére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!