Nyugat-Európa eséssel zárt (részletes)

A tengerentúli részvényindexeknél nagyobb mínuszt mutattak fel szerdán a nyugat-európai tőzsdemutatók.
NAPI, 2010. június 23. szerda, 17:58
Fotó:

Az FTSE-100 1,3 százalékkal 5179, a CAC-40 1,7 százalékkal 3642, a DAX 1,0 százalékkal 6205 pontra csökkent a szerdai kereskedésben.

A csalódást keltő amerikai újlakáspiaci adat - amely az eladások vártnál közel kétszer nagyobb zuhanását mutatta - meghatározónak bizonyult az európai piacokon is. A befektetőket nem derítették jobb kedvre az eurózóna feldolgozóiparának és szolgáltatószektorának gyengébb teljesítményét jelző beszerzési menedzserindexek sem.

Londonban a bányaipari részvények nagyot estek, de gyengüléssel zártak a bankpapírok is. Nem volt kivétel ezalól a Lloyds Banking Group sem, pedig a Citigroup elemzői úgy vélik, a cég számára kedvező változásokat jelent az extra bankadót és a társasági nyereségadó csökkentését is tartalmazó brit költségvetési terv.

A bankok másutt is a vesztesek közé iratkoztak fel, a kőolaj árcsökkenését követő olajpapírokkal együtt.

Frankfurtban látványosan drágultak a Lufthansa részvényei, a BASF ázsiójának pedig azt tett jót, hogy a vegyipari óriás megegyezett a Cognis Holding felvásárlásáról, márpedig az akvizíció révén - állítja a Commerzbank - 2013-tól nőhet mind a bevétel, mind pedig az eredmény.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK