Délelőtt 10 óra körül az FTSE-100 0,2, a DAX 0,5, a CAC-40 0,1 százalékos nyereségben álltak. A Stoxx Europe 600 indexe 0,1 százalékot erősödött. A periféria indexei viszont mínuszban voltak: a milánói FTSE MIB 0,9, míg a madridi IBEX-35 0,2 százalékos veszteségben állt.

Az emelkedést a bankszektor húzta: az RBS a kezdeti 2,7 százalékos megugrása 10 órára 0,2 százalékra mérséklődött, de a Commerzbank tartotta a 2 százalék feletti emelkedését. A DAX-nak emellett az autógyártók is segítettek.

Hétfőn fontosabb makroadat nem lát napvilágot, a nyugat-európai és amerikai piacok hétfőn is nyitva tartanak - Svájc, Ausztria, Luxemburg kivételével. A budapesti tőzsde is zárva tart.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!