Nyugis nap lehet a mai

Elemzők csak kisebb árfolyamváltozásra számítanak hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT).
MTI, 2012. augusztus 13. hétfő, 08:42
Fotó: Napi.hu

Miró József, az Erste vezető elemzője elmondta: kisebb mozgásokat várnak a piacon, egyelőre vegyes a kép a tőzsdéken. A Budapesti Értéktőzsde indexe, a BUX tudna ugyan emelkedni, nemzetközi szinten azonban kiváró a hangulat. A hétfő hajnalban nyilvánosságra hozott gyenge japán GDP-adat az ázsiai piacokra negatívan hatott.

Balásy Zsolt, az MKB részvénystratégája elemezése szerint egyelőre a múlt heti "higgadt" hangulatban kezdődik a hét, az egyetlen hír, a vártnál rosszabb japán GDP-adat "nem korbácsolta fel az indulatokat".

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK