Nyugodt nap volt Ázsiában

Vegyesen zártak a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn, a még nyitva tartó börzék pluszban álltak. A tokiói tőzsde zárva volt.
MTI, 2017. január 9. hétfő, 07:55
Fotó: Reuters

Elemzők szerint különösen az a pénteken ismertetett amerikai adat befolyásolta hétfőn az ázsiai tőzsdéket, hogy decemberben több éve legnagyobb mértékben nőttek a bérek. Ez növeli annak a valószínűségét, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed tovább emeli az alapkamatot.

Az átlagosnál kisebb volt a hétfői forgalom az ázsiai tőzsdéken. Kereskedők szerint érzékelhető volt, hogy hétfőn nem volt kereskedés a térség vezető tőzsdéjén, Tokióban, nemzeti ünnep miatt.

A már bezárt tőzsdék közül a tajpeji 0,32 százalékkal gyengült pénteki záróértékéhez képest, miközben az ausztrál tőzsdemutató 0,90 százalékkal erősödött.

A tokiói tőzsdezáráskor még néhány térségbeli ország börzéjén folyt a kereskedés, így például Hongkong 0,26 százalék, a sanghaji tőzsde Composite indexe 0,38 százalék, a szöuli Kospi pedig 0,13 százalék erősödést jelzett.

Közép-európai idő szerint reggel 7 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 26 cent (0,46 százalék) csökkenéssel 56,84 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK