A megelőző napi 16-19 bázispontos emelkedés után a legtöbb futamidőben pénteken is emelkedtek a referenciahozamok az állampapírok másodlagos piacán. Az ING Bank elemzője a csütörtöki ugrást a kedvezőtlen költségvetési hírek miatti bizonytalansággal magyarázták hozzátéve, hogy a helyzet nem drámai, a piac hamarosan megnyugodhat. Úgy tűnik, ez már meg is kezdődött, hiszen az éven túli benchmarkok ezúttal már csak 3-4 bázisponttal emelkedtek, míg a legrövidebb lejárat referenciahozama stagnált, a hathónaposé 3 bázisponttal csökkent, az egyévesé pedig egyetlen bázisponttal emelkedett.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!