Odaszögezték a forintot

A reggeli minimális esést délután korrigálta a forint, amely így lényegében stagnált hétfőn.
NAPI, 2012. június 25. hétfő, 16:18

A hétfői napon tulajdonképpen semmilyen különösebb piacmozgató hatás nem érvényesült, ennek megfelelően nagyjából változatlan volt a forint árfolyama - nyilatkozta a Napi Gazdaság Online-nak Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci üzletkötője.

A reggeli órákban még egy kisebb gyengülésnek lehettünk tanúi, aminek köszönhetően 288 forint fölé erősödött az euró, ezt azonban délutánra korrigálta a forint, amely ezek után "287,5-ös árfolyamhoz lett szögezve" Ruzsonyi szerint, innen se felfelé, se lefelé nem tudott elmozdulni. A régiót is hasonló mozgások jellemezték, egyedül a cseh korona volt az, amely valamennyit veszített az értékéből.

Az euró valamelyest esett a dollárral szemben, amiben az játszhatott szerepet, hogy megerősödtek az aggodalmak azzal kapcsolatban, hogy Portugália nem fogja tudni teljesíteni a tervezett hiánycélt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK