Eseménytelen, unalmas napot zárt a forint piaca hétfőn. A feltörekvő piacokon nem akadt olyan hír, ami megmozgathatta volna a kereskedést, mindenki az amerikai elnökválasztás itteni idő szerint kedd éjjelre időzített eredményét várja.

Délutánra mégis gyengült a forint, ám ennek nem volt különösebb oka, a régiós devizák is kismértékben süllyedtek - tájékoztatott az ING Bank devizaüzletágának vezetője. Hozzátette: az euró napközben 258 forint alatt rezgett, negyed négy tájban viszont már 259,50 volt az ár, miközben a dollárral 203,50, a svájci frankkal 175 forinton kereskedtek. A szakember úgy véli, a héten a dollár árfolyamváltozása hozhat némi színt a forint piacára, de az euró jegyzése nem lép majd ki a 255-260-as sávból.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!