Az ÁKK közlése szerint várható volt, hogy az előző havi intenzív növekedés után - amely részben technikai jellegű volt a hó végi jegyzések és hó eleji lejáratok sajátos alakulása miatt - októberben átlagosra mérséklődik a nettó értékesítés. A Kamatozó Kincstárjegyek állománya 20 milliárd, az egy- és kétéves Kincstári Takarékjegyek és a szeptemberben debütáló egyéves futamidejű, dematerializált Kincstári Takarékjegy Plusz együttes mennyisége 4,3 milliárd, míg az inflációkövető Prémium Magyar Államkötvények teljes állománya 6,1 milliárd forinttal növekedett. A Féléves Kincstárjegy állománya a lejáratok halmozódása miatt 0,4 milliárd forinttal csökkent októberben.

Az első tízhavi 610,8 milliárd forintos lakossági állampapír-állomány növekményből a Kamatozó Kincstárjegyekre 491,8 milliárd, a Féléves Kincstárjegyekre 8,7 milliárd, a Prémium Magyar Államkötvényre 73,3 milliárd, az egy- és kétéves Kincstári Takarékjegyekre és a Kincstári Takarékjegy Pluszra együttesen 37,1 milliárd forint jut.

A kifejezetten lakosságnak szánt állampapírok teljes állománya 2013. október végére 1597,4 milliárd forintra emelkedett. A teljes állományból a Kamatozó Kincstárjegyek 927,3 milliárd, a Féléves Kincstárjegy 19,1 milliárd, az egy- és kétéves Kincstári Takarékjegyek és a Kincstári Takarékjegy Plusz együttes mennyisége 321,4 milliárd, a Prémium Magyar Államkötvény állománya 329,7 milliárd forintra növekedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!