A BUX 11.30-kor 30 109,94 ponton állt, ami a legutóbbi, szerdai záró értékéhez képest 95,90 pontos, 0,32 százalékos emelkedés, a csütörtöki nyitásnál 66,41 ponttal magasabb. A részvénypiac forgalma délelőtt 2,0 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 110 forinttal, 0,60 százalékkal 18 560 forintra erősödött.

Az OTP-részvények ára 24 forinttal, 0,30 százalékkal 7980 forintra nőtt.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,20 százalékkal 491 forintra csökkent.

A Richter-papírok árfolyama 21 forinttal, 0,36 százalékkal 5916 forintra emelkedett.

Az MTI által megkérdezett szakértők is emelkedésre számítottak a nyitás előtt. Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárjában kifejtette: tovább tart az optimizmus a világ tőzsdéin, mert a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) tagállamai szerdán Bécsben úgy döntöttek, hogy január 1-jétől napi 32,5 millió hordóra csökkentik a kitermelt kőolaj mennyiségét. Ugyanakkor az európai befektetők óvatosabbak a hétvégi olasz népszavazás miatt. A Mol tovább folytathatja az emelkedést - tette hozzá.

Sándor Dávid, a KBC Equitas vezető elemzője elmondta: az európai mínuszok ellenére a magyar piac felülteljesítő lehet, enyhe emelkedésre számít. Az olajár emelkedése pozitívan hat a Mol részvények árára. Ennek az orosz kitettségen keresztül közvetetten az OTP és a Richter részvényeire is kedvező hatása lehet - jelezte.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!