Erősödött a forint a pénteki és hétfői gyengülést követően a hét második napján; a hétfő esti, 270 forint fölötti, 271 forintot közelítő euróárfolyamot követően kedden 269 forint alatt is járt a jegyzés.

A feltörekvő devizáknak jót tett, hogy alábbhagyott az európai adósságválsággal kapcsolatos aggodalom, a forint pedig a régiós devizákhoz - korona, zloty, lei - képest is fölülteljesít - mondta el Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank treasury üzletkötője.

A nap folyamán az euró erősödött a dollárral szemben, az általános hangulaton kedvező makrogazdasági adatok is javítottak, amiből a forint is profitált.

Az euróért 268,90, a dolláért 216,55, a svájci frankért pedig 216,55 forintot kértek a devizapiacon, míg az eurót 1,4115 dolláron jegyezték délután négy óra után.

A következő napokban hatással lehet a forint árfolyamára a devizahitelesek megsegítésének ügyében a legutóbbi információk szerint csütörtökön várható bejelentés is - véli a trader. Bár önmagában várhatóan nem lesz nagy befolyása a devizapiacra, más negatív hírekkel együtt azonban gyengülést idézhet elő a forintnál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!