A PepsiCo Inc most megjelent gyorsjelentése mind árbevétel mind pedig profit tekintetében meghaladta a várakozásokat: a társaság forgalma 18,16 milliárd dollár volt, a 37 százalékos növekedés két nagyobb palackozó felvásárlásának köszönhető. A társaság adózott nyeresége öt százalékkal csökkent, 1,37 milliárd dollárt tett ki, ám az egyszeri tételekkel számított 1,05 dolláros részvényenkénti nyereség egy centtel magasabb a ThomsonReuters konszenzusában szereplő várakozásnál.

A Pepsi vezérigazgatója Hugh Johnston a CNBC-nek elmondta, a cég 8-9,5 százalékos nyersanyagár-emelkedéssel számol idén, ám ezt nem teljesen hárítják át a fogyasztókra. Összességében a társaság már csak 7-8 százalékos nyereségnövekedéssel számol a korábbi 11-12 százalékos várakozása helyett. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!