Olcsóbb lett a svájci frank

Gyengült a svájci frank az euróhoz képest, ami jót tett a kockázatosabbnak tartott devizáknak, így a forintnak is.
NAPI, 2011. január 4. kedd, 10:20
Fotó:

Az euró erősödésének mostani, aligha hosszú távú folyamatának hátterében feltehetőleg az év eleji pozíciózárások állnak - mondta az ING Napi által felkeresett devizatrédere, Csajbók Róbert.

Az euró/svájcifrank keresztárfolyama felment egészen 1,258-ig, tehát az euró sokat erősödött, ami a kockázatvállalási kedv megnövekedésére utal. A régiós devizák ennek megfelelően erősödtek.

Az euróval 276,80 forintos árfolyamon kereskedtek, ami erősebb szint a tegnapihoz képest, Csajbók szerint elképzelhető, hogy 275 forintig is gyengülhet az euró a forinttal szemben.

A svájci frank árfolyama 220 forint alá került, kedd délelőtt 219,80 forintos árfolyamon kereskedtek a frankkal. A dollár forintárfolyama 207,20 volt kedd délelőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK