Oldalaztak a tőzsdék - délutánra elfogytak a plusszok

Különösebb makrogazdasági hírek nélkül nem igazán tudták a befektetők, hogy mit tegyenek, vásároljanak vagy eladjanak. Wolfgang Schäuble és Angela Merkel nyilatkozata, illetve egy jól sikerült uniós kincstárjegy kibocsátás azonban inkább optimizmusra adott okot. Ez végül nemcsak az euró erősödésében, hanem a börzéken is megmutatkozott. A nap eleji pluszok azonban nem sokkal az amerikai nyitást követően elolvadtak vagy mínuszossá váltak.
Sebestyén Stella, 2012. december 4. kedd, 19:49
Fotó: Napi.hu

Záráskor a mind a DAX, mind a FTSE-100 ugyanazon az értéken volt, mint előző nap, vagyis a 7435 ponton, illetve a londoni kurzus 5869 ponton. Jóllehet a DAX napközben közel fél százalékkal magasabb értéket is mutatott. A nap nyertesei közül a 3,5 százalékkal dráguló Lufthansát, a 1,5 százalékot erősödő Deutche Bankot és a 1,5 százazlékos árfolyamemelkedést elérő Commerzbankot érdmes kiemelni. Több mint két százalékot esett viszont a Henkel részvények árfolyama és 3,8 százalékos veszteséget szenvedett el az Infineon.

Záráskor optimizmus egyedül két nagy tőzsdén maradt meg. A napközben még 1 százalékos erősödést mutató párizsi börzén és a spanyoloknál . A CAC-40 3580 ponton, 0,4 százalékot emelkedve, míg az IBEX-35 0,2 százalékot erősödve 7902 ponton zárta a napot.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK