Optimista az Egis

Az elmúlt negyedévi kis megtorpanás után már a most folyó negyedévben visszaállhat az Egis orosz exportjának éves 25 százalékos emelkedése, mely a cég középtávú terveiben is szerepel - mondta mai sajtótájékoztatóján Marosffy László gazdasági igazgató.
Molnár Gergely, 2004. november 11. csütörtök, 16:01
Fotó:

Az Egis egyik legjövedelmezőbb piaca a jövőben kiegyenlítettebbé válhat, korábban ugyanis az Egis által alkalmazott premizálási rendszer miatt voltak jelentős különbségek az egyes negyedévek között. Az elmúlt negyedévben az Egis Közép-Európában teljesített a legjobban; főleg a lengyel piac volt kiemelkedő, ahol több mint 10 millió dollár értékű terméket adtak el. Mint Marosffy elmondta, a következő negyedévekben is jó teljesítményt vár Lengyelországtól. Az Egisnek februárig vannak devizafedezeti ügyletei, a Richterhez hasonlóan a társaság vezetése is úgy gondolta, hogy a dollár árfolyama ennél mélyebbre már nem süllyedhet, így ezen a szinten már nem kötött "biztosítást".

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK