A mutató így 0,63 százalékos emelkedéssel 22 079 ponton zárta a kereskedést, úgy, hogy röviddel nyitás után még 380 ponttal lejjebb érte el napi minimumát.

A blue chipek közül a harmadik negyedéves eredményeiről a vártnál jobbat jelentő Mol papírjai 1,11 százalékkal 20 090 forintra drágultak, ám a nagyok közül még így is az OTP teljesített a legjobban. A legnagyobb hazai pénzintézet részvényei 1,5 százalékkal erősödve 5250 forintot értek zárásban.

Jól teljesített a Telekom is, a távközlési papír 1,3 százalékkal feljebb kerülve 600 forinton búcsúztatta a szerdát.

Büntették viszont a gyógyszeripari társaságokat, miután egy törvénymódosítási javaslat alapján felmerült, hogy a kormányzat eltörölheti a K+F kiadások leírhatóságát. A Richter részvényeinek árfolyama 1,4 százalékkal 44 600 forintra csúszott vissza, míg az Egis 1,3 százalékkal 20 790 forintra értékelődött le.

A harmadik negyedéves profitjában a banki különadó miatt éles esést elszenvedő, ám javuló hitelportfólióról beszámoló FHB papírjai 1,5 százalékkal 1075 forintra drágultak.

A kisebb papíroknál már nem dúlt az optimizmus. A lehangoló gyorsjelentést közzétévő 1,2 százalékkal 553 forintra gyengült. A CIG papírjai viszont még ennél is ütemesebben, 2,7 százalékkal estek 759 forintra, ám a részvény napi mélypontját a kedvezményes jegyzési árnak megfelelő 750 forinton érte el.  

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!