Optimistán várják az európai piacok a délután nyilvánosságra kerüli júliusi amerikai munkanélküliségi adatot, amely a szakértők szerint meghatározhatja a befektetői hangulatot a következő időszakban. Emellett az erős vállalati jelentések is fűtik a pozitív hangulatot. A vezető indexek közül a DAX 0,72, a CAC 40 0,62, az FTSE 100 pedig 0,69 százalékkal csütörtöki zárása felett áll a nyitást követően.

A ma jelentő Royal Bank of Scotland árfolyama 2,21 százalékos emelkedést ért el előző zárásához képest. Az eredményeit szintén ma közzétevő Allianz árfolyama 1,37 százalékkal haladja meg a csütörtöki zárást.

Az Umicore SA, fémipari vállalat papírjai idei profitvárakozásainak emelését követően 4,6 százalékos árfolyam-emelkedést produkáltak. A Natixis francia befektetési bank részvényei 2,6 százalékkal forognak magasabb áron a csütörtöki zárásnál, miután a társaság közölte: nyereséges második negyedévet zárt. Az Old Mutual Plc 3,5 százalékos drágulása pedig annak a következménye, hogy a társaság amerikai életbiztosítási üzletágát a Harbinger Capital Partners-nek értékesíti.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!