Tokióban a Nikkei-225 index 0,06 százalékkal, 12,15 ponttal nőtt, 18 797 pontra erősödött. A befektetők derűlátók voltak a jó makrogazdasági adatok miatt, de a magas részvényárfolyamok miatt a kereskedési nap második felében többen is eladásokba kezdtek, ezért csak kicsit tudott növekedni a Nikkei.

Szöulban a dél-koreai Kospi index 0,37 százalékos, 7,28 pontos gyengülés után 1985 ponton fejezte be a napot. Nagy volt a kereskedési volumen, 407,5 millió részvény cserélt gazdát. Az elmúlt napok erősödése után csökkent a Kospi, mert a kereskedők többsége kihasználva a magas árfolyamokat, részvényeladásokkal realizálta a hét első felében elért hasznát.

Sydneyben az S&P/ASX-200 index 0,34 százalékkal, 20,31 pontra csökkent, 5928 ponton végzett. A kereskedés első szakaszában csökkent az ausztrál index, de a bankok és a telekommunikációs cégek részvényárfolyama később növekedni kezdett, így erősödéssel zárta a napot az ausztrál tőzsde.

A tokiói záráskor még nyitva tartó hongkongi tőzsdén 0,19 százalékos, a sanghaji tőzsdén 0,48 százalékos erősödés volt. Pénteken a számítástechnikai, a pénzügyi és a feldolgozóipari vállalatok részvényárfolyamai nőttek a legjobban. Fokozta a kínai kereskedők részvényvásárlási kedvét, hogy egyre többen számítanak arra, hogy a kínai központi bank hamarosan csökkenti a bankok kötelező tartalékrátáját, növelve ezzel a pénzügyi likviditást.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!