Emelkedéssel kezdték a hetet a fontosabb európai tőzsdeindexek: a londoni FTSE 0,7, a frankfurti DAX 0,3, a párizsi CAC pedig közel 0,8 százalékkal haladta meg pénteki záróértékét a kereskedés elején. A benchmarknak számító Stoxx Europe 600-as index 0,5 százalékkal emelkedett hétfő reggel. Ez ugyan 2,9 százalékkal elmarad áprilisi csúcsától, ám 14 százalékkal meghaladja a májusi mélypontját, jelezve, hogy az adósságválságba került országok nem fojtják meg az európai növekedést. A BP 1,7 százalékos plusszal nyitott, miután megerősítették, hogy a Mexikói-öbölben lévő szivárgást sikerült véglegesen elzárni. A fémárak segítik a bányaipari vállalatok papírjait is: a Rio Tinto részvényei 1,2, a Xstrata papírjai pedig 1,1 százalékkal drágultak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!