Optimizmus uralkodott Amerikában

Emelkedéssel zártak a New York-i értéktőzsde vezetői mutatói pénteken.
NAPI, MTI-Eco, 2011. október 21. péntek, 23:27
Fotó: Napi.hu

A harminc vezető iparvállalat DJIA indexe 2,32, az S&P 500-as mutató 1,89 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 1,49 százaléos emelkedéssel zárta a napot.

Vállalati jelentések és a brüsszeli maratoni tanácskozássorozatról szóló hírek határozták meg a hangulatot. A McDonald's részvénye a legjobban teljesítők között volt, a papír 2,74 százalékkal erősödött, miután a cég a vártnál jobb negyedéves eredményeket jelentett. A vártnak megfelelően 18 százalékos profitnövekedésről számolt be a General Electric.

Az euróövezeti adósságválság kezeléséről a hétvégi csúcstalálkozón nem döntik el valamennyi vitatott kérdést, az elhatározások véglegesítésére október 26-ra újabb csúcsot hívtak össze Brüsszelbe, de a piac így is bizakodó, a meghatározó New York-i mutatók így mind erősödtek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK