A Mol papírokért 3,6 milliárdos forgalom mellett 3 százalékkal többet, 16 440 forintot adtak a nap végén.

Az OTP-részvények árfolyama 2,48 százalékos emelkedés eredményeként 6900 forintra nőtt, összesen 6,9 milliárd forint értékben kereskedtek a bankpapírokkal.

A Magyar Telekom részvényeinek kurzusa  2,49 százalékkal 452 forintra emelkedett 1,1 milliárd forintos forgalom közepette.

A Richter papírok a nap végén 1,24 százalékos drágulást követően 5490 forinton zártak, összesen 3,6 milliárd forintnyi részvény fordult meg a parketten.

Wéber Tamás, az MKB portfóliókezelője az M1-en elmondta: világszerte optimista volt a hangulat, mivel a befektetőket fűtötte az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnök, Janet Yellen beszéde, amelyből azt szűrték le, hogy nem várható kamatemelés rövid távon.

Európában 1,5-2 százalékos pluszokat, az Egyesült Államokban pedig 1 százalékos emelkedést lehet látni, miközben a BUX több mint 2 százalékos növekedéssel zárta a kereskedést, ezzel felülteljesítő volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!