Óriáshitel a Humet-csoportnak

A Humet és a közvetlen érdekeltségébe tartozó Reanal szerdán összesen 588,46 millió forintos hitelről szóló megállapodást írt alá az Erste Bankkal. Ebből a Humet részesedése 323 millió forint egyéves türelmi, illetve 7 éves futamidővel.
NAPI, 2008. november 19. szerda, 07:00
Fotó:

Civin János Humet-elnök a Napi megkeresésére elmondta, a pénzt a Reanal vételárának utolsó részletére fordítják majd és az így felszabaduló saját forrásokból a jövő év elején folytathatják terjeszkedésüket. Ezzel kapcsolatban elmondta, mind Magyarországon, mind Kanadában folyamatban vannak tárgyalások. A beruházási céllal a Reanal számára folyósításra kerülő 610 000 eurós hitelkeret valójában egy korábbi, más bankkal kötött hitel leváltása kedvezőbb kondíciókkal, így az a társaság cash-flow-ját nem javítja majd. A 40 milliós folyószámla-, illetve 60 milliós forgóeszközhitelt pedig rulírozó kölcsön formájában nyújtja a bank, amely a Reanalnak további 30 millió forintos bankgarancia-keretet biztosított, illetve indikatív ajánlatott tett újabb 140 millió forintos beruházási hitel folyósítására. Utóbbiról még egyeztetnek a felek. Civin elmondása szerint a teljes hitelállomány kamatait a nyereségből is gond nélkül kitermelik, hitelt pedig akkor kell felvenni, amikor adnak. Az, hogy egy ekkora kölcsönhöz éppen a hitelválság közepette jutott a társaság, csak hízelgő a Humetre nézve - tette hozzá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK