Óriáshitel a Molnak

A Mol 450 millió euró összegű hitelszerződést írt alá.
Almás Andor, 2010. szeptember 13. hétfő, 08:49
Fotó:

A Mol 2010. szeptember 10-én egy 450 millió euró összegű rulírozó hitelszerződést írt alá, amely a 2010. október 2-án lejáró, 525 millió euró összegű rulírozó hitelkeret refinanszírozására szolgál.

A tranzakció részeként a refinanszírozás biztosítása céljából a 2009 novemberében kötött, 18 + 6 hónapos futamidejű Forward Start hitelt törlik. A Forward Start hitelnél kedvezőbb feltételekkel bíró új szerződés megkötését a stabilizálódó kereskedelmi banki környezet és a Mol hitelminősítésének javulása tette lehetővé - közölte a társaság.

A hitel 3 éves futamidejű, mely további 1 évre meghosszabbítható. A kamatfeltételeket az olajcég nem közölte.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK