A vezető részvények közül a Richter kivételével mindenki jelentős veszteségeket szenvedett el, a gyógyszergyártó jegyzése a kereskedés végén ledolgozta addig összegyűjtött hátrányának nagy részét, ám ezzel együtt is 0,6 százalékos mínuszban, 37 955 ponton zárt. A legnagyobb vesztes az OTP volt, a bankrészvény jegyzése több mint 15 milliárd forintos forgalom mellett 8310 forintra esett, ami 3,2 százalékkal múlta alul a keddi árfolyamot. A bankrészvény árfolyama napközben a 8300 forintos technikai szint alatt is járt, záráskor azonban a fontos szint fölött tudott maradni. Hasonló mértékű mínuszt szenvedett el a Mol is, az olajrészvényre a 2,9 százalékos leértékelődést követően 24 800 forinton született az utolsó kötés. Reggel még nem úgy tűnt, hogy a Magyar Telekom számára nem hoz komoly esést a szerda, az árfolyam a stabil kezdet után azonban szinte korrekció nélkül süllyedt, megállót a 890 forint jelentett, ami 2,2 százalékos zuhanásnak felelt meg. Jelentős veszteséget voltak kénytelenek elkönyvelni a Rába és a Synergon befektetői is, előbbi 3,7 százalékkal 1925 forintra, utóbbi 4,4 százalékkal 1658 forintra esett, miközben az Orco 5,5 százalékkal 22 010 forintra zuhant. A nap vesztesének első ránézésre a Pannonplast látszott a maga 80 százalék feletti zuhanásával, de arról van szó, hogy ötödölték a papírokat, így a 1481 záróár "mindössze" egy százalékos gyengülésnek felelt meg. A piaci hangulatot kiválóan jelzi, hogy csupán egyetlen részvény tudott erősödni, az is alacsony forgalom mellett: a Gardénia árfolyama 1,8 százalékkal 112 forintra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!