Óriási kereslet, kisebb hozam az aukción

A korábbi hetek mérsékeltebb vételi érdeklődése után valósággal megrohamozták az elsődleges állampapír-forgalmazók az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) mai aukcióját.
Ádám Viktor, 2005. május 24. kedd, 12:12
Fotó:

A háromhónapos diszkontkincstárjegyek keddi értékesítésére az eredetileg felkínált, 35 milliárdos mennyiségre 153,5 milliárd forint értékben érkeztek be ajánlatok. A közel ötszörös jegyzés láttán az ÁKK 45 milliárd forintra emelte fel a kibocsátott mennyiséget. Az elfogadott hozamok szűk sávban, 7,20-7,25 százalék között szóródtak, a 7,24 százalékos átlag az egy héttel korábbit 15, a hétfői másodpiaci benchmarkot pedig 2 bázisponttal múlta alul. (Tegnap a másodpiaci referenciahozam - az MNB 25 bázispontos kamatvágása nyomán - 9 bázisponttal került lejjebb.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK