A szakember a PricewaterhouseCoopers budapesti, befektetési alapok témakörben szervezett konferenciáján elmondta: Magyarország még mindig "terra incognita", de pár éve már folyamatosan keresik a potenciális partnereket. A társaság egyébként már jelen van a kelet-közép-európai régióban, a pozsonyi iroda a szlovák és részben a cseh ügyfélkört fedi le, a közeljövőben pedig Varsóban nyitnak két egységet. (A Rothschild-család nem lenne teljesen kezdő a magyar piacon sem: a XIX. században részt vettek a Széchenyi-lánchíd finanszírozásában, amiről egy, a hídon található emléktábla is tanúskodik.) A szakember megdöbbentőnek nevezte a magyarországi befektetési alapok vagyonának tavalyi, 76 százalékos növekedését. Mestat úgy vélte, társasága a piaci réseket kihasználó termékekkel, személyre szabott szolgáltatásokkal tudna megjelenni a magyar piacon. Az igazgató lehetőségként értékelte, hogy Magyarországon hiányoznak a piacról a független alap- és tanácsadási-ajánlatok, de új koncepcióval tudnának előrukkolni az értékesítés területén is. Az is vonzó, hogy a magyar alap-piacon csupán 5 százalék a részvény-instrumentumok súlya - vélte Alain Mestat. Ugyanakkor hozzátette: nagyon óvatosan közelítenek a magyar piachoz, és kiemelten fontos számukra a branding.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!