Óriásit bukott a Merrill Lynch

A Merrill Lynch az előzetes várakozásoknál is nagyobb veszteséget írt le a másodlagos jelzálogpiaci kitettsége miatt, a veszteség mértéke 7,9 milliárd dollár volt az előző negyedévben.
NAPI Online, 2007. október 24. szerda, 14:38
Fotó:

Ennek betudhatóan a cég az elmúlt hat év első mínuszos negyedévében 2,24 milliárd dolláros, részvényenként 2,82 dolláros veszteséget könyvelt el, szemben az előző év azonos időszakának 3,05 milliárd dolláros nyereségével. A Bloomberg által megkérdezett elemzők 45 centes veszteségre számítottak részvényenként, miközben a társaság október 5-én megjelent közleményében is mindössze 50 centes részvényenkénti veszteségre számított.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK