A várakozásoknak megfelelően nem változtatott az irányadó kamatszinten az ausztrál jegybank, miután a kontinensnyi ország lakossága valamelyest visszafogta kiadásait. A döntéshozók felhívták a figyelmet arra, hogy az inflációt továbbra is 2-3 százalék közé várják, és szükség esetén beavatkoznak ennek a célnak az elérése érdekében.

Nem változott a japán munkanélküliség mértéke. A szigetországban január hónapban 4,9 százalékos volt munkanélküliség, mely megfelel a várakozásoknak. Egy másik fontos makroadat is érkezett Japánból: a lakossági kiadások az elemzői konszenzustól elmaradó mértékben, 1 százalékkal csökkentek az év első hónapjában, mely a decemberi 3,3%-os visszaeséshez képest szolidnak mondható. A japán jen a mai napon tovább gyengült a dollárral szemben, ennek köszönhetően a Nikkei 1,2 százalékkal zárt feljebb. Az erősödést az exportcégek támogatták, kiemelkedtek az autógyártók az emelkedők mezőnyéből. A Nissan 2,6 százalékkal, a Honda 1,8 százalékkal, a Toyota 0,9 százalékkal került feljebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!